Hem
Hem

Lärarutbildning

 

Nordic4DFrame organiserar introduktionskurser och utbildningsseminarier för lärare i användningen av detta intressant läromedel.

 

Dessa utbildningar kan ske på 4DFrames eget Kretiva lab, i Rindö Hamn, Vaxholm, eller på ett närliggande Science Center eller på den skola där du undervisar.

 

Välj det alternativ som passar dig, skolan och eleverna bäst. Du kan köpa de Stora 4DFrame aktivitetslådorna eller de Medelstora 4DFrame aktivitetslådorna – med eller utan instruktion och handledning inkulderad.

 

Idag finns det många lärare och Science Center som redan har arbetat med materialet och det finns flera certifierade 4DFrame instruktörer – du kan därför lätt välja till utbildning när du först har testat materialet på egen hand.

 

Lärarutbildnings paket: 10 lärare, 10 färdigförpackade lådor med 4DFrame material med 4 till 10 timmar praktisk utbildning.

 

Förutom lärarutbildning uppmuntrar vi även klasser för att besöka science centers där man redan arbetar med 4DFrame. På så vis kan både elever och lärare att bekanta sig materialet och även ringa in vissa områden inom teknik, matematik och naturvetenskap med hjälp av4DFrame.

 

Utvärderingar från lärarutbildning

De som har deltagit i inspirationsträffarna är ofta mycket entusiastiska över vad de har varit med om. Här är några exempel på vad de säger:

 

Utvärdering/kommentarer från studiedagen med Ingela B, 22 augusti 2010

”En inspirerande och välplanerad förmiddag. Det kändes kul och spännande att testa materialet för att se hur de kan funka för våra elever. Känns som vi kan använda oss av detta i vårt tema, bild och matte arbete. Jag ser fram emot en fortsättning. En eloge till er båda för ert engagemang, det smittar.”

 

”Bra att få en egen påse med material. Bra och inspirerande att prova bygga själv. Har blivit mer intresserad nu. ”

 

”Svårt att säga hur det blir med våra elever. Det är helt klart värt ett försök. Bra att få prova på innan vi börjar med eleverna.”

 

”Bra material. Roligt, inspirerande för våra elever, dom kan träna finmotoriken. Kul att prova själv. Fundera vidare hur vi jobbar med lilla gul kanske? Bra tips med bilden, blanda material med riv ur tidningar. Kul med såpbubblorna. ”

 

”Kul och inspirerande. Fått många tips och hoppas vi kan ha kontakt framöver så att jag kan utveckla mig och jobbet med detta material. Tack för att jag fick vara med.”

 

”Det har varit en bra förmiddag. Materialet verkar mycket spännande. Synd att det var få här från grundskolan, men vi får väl visa upp det under året! Tack!”

 

”Kul att testa något nytt! Bra material, många möjligheter att utveckla detta vidare... Tack för en inspirerande dag!”

 

”Bra att vi alla fått prova materialet innan eleverna skall arbeta med det. Bra att få information och upplägget för 4DFrame framåt.”

 

”Det känns som ett roligt och ett bra material. Som man kan använda inom många olika variationer och arbetsområden. Det är jättebra att man får prova själv och då få en annan känsla för materialet och tankar och idéer för hur man kan jobba med sina elever.”

 

”Jättekul ! Lärorikt att få tänka i lite nya banor. Man kan tänka sig många olika arbetsområden.”

 

Utvärdering av Alla Ericson, fil. doktor, högskolelektor, Södertörns högskola

”Hej Mariana,

 

Tack för dessa två dagar som gav oss så mycket!

Alla var mycket positiva till din presentation av Science Center och Teknorama samt visningen av museet. Alla var också mycket positiva till presentation av 4DFrame, det koreanska materialet. Man skulle vilja arbeta mer med det koreanska materialet. Vi kan nästa gång ta bilder av studenternas konstruktioner och dokumentera. Kronor, torn och rymdfartyget, samt olika mönster var fantastiska! Det har varit mycket bra inte bara från den matematiska sidan, men också för att stärka studenternas självförtroende och ge dem nya idéer.

 

Många skulle vilja prova använda materialet med elever på sin kommande VFU som man har v. 17 tom v. 21. Om det finns inte materialet att köpa nu, då hoppas jag att nuvarande lärarkandidaterna kommer att använda det materialet i sitt framtida arbete när det är tillgängligt. Vi, här på Södertörns Högskola, skulle vilja för att arbeta med det i våra seminarier - laborationer. Lägg oss på väntelista, tack.

 

Med vänliga hälsningar,

Alla Ericson, fil. doktor, högskolelektor

Södertörns högskola

Stockholm den 9 april 2009“

 

 

Tillbaka till överst på sidan

 

©2013-2018, Nordic4DFrame AB

Grönviksvägen 6, 185 41 Vaxholm, Sweden

 

Astronomi och rymden