Hem
Hem

Vad är 4Dframe?

 

4DFrame är ett pedagogiskt verktyg i original från Sydkorea. Uppfinnaren, arkitekten, modellbyggaren och innovatören, Mr Ho Gul Park (till höger), har utvecklat materialet.

 

Konceptet är enkelt men potentialen i materialet är nästan obegränsad. Olikfärgade rör av olika längder kan kopplas samman med hjälp av olika typer av kopplingar. På så vis kan man bygga otroligt många olika figurer och former.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Materialet är flexibilitet och rören kan dessutom klippas till de längder som man behöver. Även kopplingarna går att modifiera, böja och klippa.

 

 

 

 

 

 

 

 

Inom många olika ämnesområden finns exempel på modeller som man direkt får lust att bygga med hjälp av 4DFrame. Inom biologin exempelvis en DNA-molekyl, inom kemin till exempel en nano-tube och inom geologin kanske en modell av någon fin kristall? Inom matematiken går allt att gestalta allt som har med geometri att göra – och det finn tusentals andra användningsområden där vara fantasin sätter gränser. Inom tekniken är det lätt att beskriva exempelvis kraftöverföring och mekaniska moment, bygga olika typer av modeller med rörliga delar, såsom bilar, flygplan, väderkvarnar och vattenhjul.

 

Självklart kan man använda materialet för att skapa helt fritt, använda sin lekfullhet och kreativitet för att presentera en egen modell, en uppfinning eller något som är härligt att titta på.

 

4DFrame fungerar bra att använda som gruppaktivitet eller i enskilt arbete. 4DFrame har många exempel på övningar som stärker samarbete och samhörighet. Samtidigt som självkänslan stärks.

 

4DFrame öka förutsättningarna att nå skolans uppsatta mål. Med hjälp av materialet kan man exempelvis bidra till att ge grundläggande kunskaper om geometriska former, beskriva strukturer och testa hållfasthet, mm. I skolan kan man ge olika uppmaningar och problemställningar som man sedan kan utforska med hjälp av 4DFrame. Eleverna utmanas att hitta egna lösningar. Alla elever kan med detta enkla redskap utveckla sina färdigheter.

 

Välkomna att kontakta oss på Nordic4DFrame. info@nordic4dframe.com

Vi kan tipsa om lektionsupplägg och hänvisa till rätt material. Vi kan även hjälpa er med att snabbt och enkelt starta en egen aktivitet verkstad!

 

Tillbaka till överst på sidan

 

©2013-2020, Nordic4DFrame AB

Grönviksvägen 6, 185 41 Vaxholm, Sweden

 

Om 4DFrame