Hem
Hem

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mechatronic Robots har landat på Nordic4DFrame AB!

 

Vad är Mechatronics?

Mechatronics är kombinationen av det roliga och kreativa 4DFrame pedagogiska materialet och dagens elektronik som kan användas för att bygga modeller—inklusive robotar—som kan flyttas, styrs av en applikation som körs på en smartphone eller en surfplatta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vad finns i Mechatronics Kits?

• Över 630 konventionella 4DFrame-delar (olika rör och kopplingar) som används för att bygga de olika robotarna som visas i bilderna...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   • Mechatronics icke-4DFrame delar:

 

 

 

 

 

 

 

 

1x- Huvudkkretskort, som innehåller en Bluetooth-enhet som kommunicerar med Mechatronics-appen

2x – likströmsmotorer

 

 

 

 

 

 

 

 

10x - trådar (5x svart, 5x röd)

1x - Mini USB-kabel för att driva huvudkretskort och likströmsmotorer

 

 

 

 

 

 

 

 

1x - Micro USB laddningsplugg för batteri

6x - LED-dioder (olika färger)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1x - uppladdningsbart batteri

1x – mini-fotboll

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• Illustrerade instruktioner om hur man bygger 12 olika robotar; innehåller spel och andra utmaningar att utföra med de färdiga modellerna. De är grupperade i tre ökande svårighetsgrader; Nivå 1, Nivå 2 och Nivå 3. Alla de senare modellerna bygger på de färdigheter som förvärvats från att de tidigare...

 

Nivå 1 exempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nivå 2 exempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nivå 3 exempel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

• En robust plastlåda för att förvara alla material; dessa lådor kan staplas ovanpå varandra, vilket kan vara en bekväm rymdbesparare i klassrummet...

 

• Både 4DFrame-delarna (rör och kopplingar) och den robusta plastlåden är återvinningsbara...

 

Sammanfattningsvis, består Mechatronics Kit av speciella delar (motorer, Huvudkretskort, mm) som utgör "robot"-delen av modellerna, och konventionella 4DFrame-delar du redan känner till (rör och kopplingar) som används för att bygga robotarnas kroppar. Men du är inte begränsad till att bygga bara de 12 robotarna som finns i de illustrerade instruktionerna. Du kan bygga allt du kan skapa med din fantasi. Utöka möjligheterna till vad du kan göra genom att lägga till andra 4DFrame material du kanske redan äger; allt är kompatibelt. Och liksom alla 4DFrame material, är de robusta nog att de kan tas isär varandra och bitarna används om och om igen.

 

Det finns två typer av Mechatronics Kits

En version är för Android® smarta enheter medan den andra är för båda Android® och Apple iOS-smarta enheter (båda Bluetooth®-mottagarna finns på samma kontrollkort). Modellerna du kan bygga är desamma - hur du kontrollerar dem är annorlunda.

 

Fråga & svar om Mechatronics

Fråga: Är Mechatronics väl lämpad till Lgr 11 svenska läroplanen?

Svar: Ja! De möter speciellt mål inom ämnesområdet teknik för årskurs 4 till 6 och 7 till 9. Baserad på listan över delar som ingår i ett Mechatronics Kit, överväga hur det här utbildningsverktyget är en kombination av delar som används i konstruktionen (rör, kopplingar, likströmsmotorer, LED-lampor, trådar, ett laddningsbart batteri och ett huvudkretskort) och olika koncept och system (utformning, styrning, konstruktion, mekanik, kraft, programmering och hållbarhet). Framgångsrik integration och genomförande av alla dessa element möjliggör en effektiv och produktiv användning av den slutliga modellen som skapats.

 

Sådana lärande erfarenheter kan spela en roll i att ha en förståelse för teknik som spelar en allt viktigare roll i vår vardag. Från en enkel trafikljus till den globalt spännande komplexiteten av Internätet, kommer teknik inte att ersättas när som helst snart inom en snar framtid.

 

Mechatronics är ett utmärkt sätt att introducera dina elever till dessa begrepp på ett aktivt taktilt sätt som ger omedelbar feedback och erbjuder en väg att utöva sin kreativitet och deras fantasi. Och vilket bättre sätt att lära sig de utvecklingssteg som är involverade i hur teknikrelaterade föremål uppstår; från idé till utformning till materialval till konstruktion och integration för testning och modifiering för omprövning till den färdiga modellen.

 

Fråga: Jag har byggt alla de 12 modeller som kan göras enligt instruktionerna. Och nu då?

Svar: Först av allt, grattis! Och nu när du har gjort det, borde du kunna uppfylla dina egna Mechatronics mönster och skapa en robot eller en annan sorts objekt, med egen fantasi. När du gör det, var noga med att dela den genom att ladda upp en bild med funktionen "Communication" i Mechatronics-appen så att andra kan se din skapelse.

 

Fråga: Även om det redan finns många 4DFrame-delar som levereras med Mechatronics Kits, kan jag använda andra 4DFrame-delar som har kommit från andra modeller, eller det är lös material?

Svar: Absolut! Alla 4DFrame-material är kompatibla med varandra, så himlen är gränsen om du vill lägga till fler bitar och göra dina Mechatronics skapelser ännu större, mer detaljerade eller har bredare funktioner.

 

Fråga: Vilka icke-tekniska ämnen kan Mechatronics användas för?

Svar: Varför inte experimentera med att skapa kinetiska objekt som kan styras med hjälp av Mechatronics-appen? Samma som att arbeta med 4DFrame från tidigare, kan du tillämpa din fantasi för att bygga vad du vill, men nu kan du använda Mechatronics för att ge rörelse till dina skapelser.

 

Fråga: Vilka är några exempel på de typer av frågor som kan utmana studenterna när de arbetar med Mechatronics?

Svar: Här är tre exempel på frågor som kan ställas till studenter under deras interaktion med Mechatronics:

• Hur kan robotar spela en roll i våra dagliga liv idag (mestadels inom tillverkning, som bilar)? Hur kan de spela en roll i våra dagliga liv i framtiden (självkörande bilar, bussar och lastbilar, medicinsk behandling på sjukhus, bagagehantering vid flygplatser mm.)?

 

• Innan de arbetar med Mechatronics-appen, ska eleverna tänka på den del som programmeringen spelar i vardagen; från enkla exempel (trafikljus) till mer komplexa (videospel, smartphones, datorprogram, Internätet, etc.). Även vanliga köksartiklar—brödrostar och kylskåp—blir "smarta".

 

• I slutet av sin Mechatronics upplevelse, fråga eleverna hur det fungerar på ett sätt som kan ha förändrat sitt teknikperspektiv; utformning, konstruktion, provning, modifiering, programmering och drift via fjärrkontrollapp, mm.

 

Fråga: Låt Mechatronics vara intressanta för din undervisning i teknik?

A: För mer information om hur man beställer Mechatronics Kits till ditt skola, museum eller vetenskapscentrum, var god kontakta oss!

 

 

Tillbaka till överst på sidan

 

Alla Mechatronic Kit-relaterade bilder med tillstånd av 4D Land, Inc., Seoul, Sydkorea och alla reserverade rättigheter.

 

©2013-2020, Nordic4DFrame AB

Grönviksvägen 6, 185 41 Vaxholm, Sweden

 

Mechatronics

Mechatronics har landat på Nordic4DFrame AB!

 

Mechatronics Android® app

Du kan ladda ner originalversionen av Mechatronics appen till Android®-enheter som en ZIP-fil härifrån plus hitta några andra användbara resurser.

Mechatronics hinderbanan

Utmaningen att köra den längs en rak 10m lång hinderkurs som innehåller fem olika typer av faror.