Hem
Hem

4DFrame videor

 

Bilder kan inte helt förmedla hur det är att faktiskt arbeta med 4DFrame eller fånga atmosfären av en 4DFrame händelse. Dessa videofilmer från olika organisationer som använder 4DFrame hjälper dig att få en bättre förståelse för hur det är att använda denna spännande pedagogiskt material.

 

Här är en kort introduktion till några av de komponenter som utgör 4DFrame. Därefter följer ett exempel på hur koreanska studenter använder materialet för att bygga kreativt:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Rube Goldberg" aktionsbana, är byggd av studenter vid Future of Industrial Science and Technology High School, Korea:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aktionskulpturen är uppkallad efter en amerikansk serietecknare, skulptör, författare, ingenjör och uppfinnare; Rube Goldberg (1883 - 1970). Han fascinerades av komplicerade anordningar som kunde utför enkla moment på ovanliga sätt. En riktigt rolig variant är denna innovativa skapelsen som till stora delar har byggs med 4DFrame.

 

 

Kul med vattenhjul vid Fredrikshovs Slotts Skola. Vänligen observera att detta klipp kommer att ta dig direkt till YouTube och öppnas i ett nytt fönster:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sätt Christopher Polhems principer i verket:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den svenska vetenskapsmannen, uppfinnaren och industrimannen Christopher Polhem (1661 - 1751) har bidragit på många områden till tekniska framsteg som påverkat vår moderna industri. Ett av de områden han arbetade med var att utveckla metoder för kraftöverföring. Han visade på metoder för att omvandla kraft från en energikälla (ex. vind, vatten, etc.) till mekaniska rörelser, som sedan användas för att utföra nyttigt arbete. Han visade också hur man kunde överföra kraft över långa sträckor. Denna video visar ett exempel med hjälp av en 4DFrame modell som omvandlar luft i rörelse (här med hjälp av en fläkt) till en upp-och-nedåtgående rörelse, i en serie av stångjärnshammare (här byggda med 4DFrame).

 

 

Bygg geodetiska kupoler och sfärer utomhus med Super 4DFrame (Windows Media-fil):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mr Ho Gul Park, uppfinnaren av 4DFrame läromedel, visar barn i grundskolan hur man bygger geodetiska kupoler och sfärer av den största versionen av 4DFrame.

 

4DFrame Tutorial Video - The Wind Powered Seed Drill, by Amelie & Matilda, Bilingual Montessori School in Lund, Sweden. (på engelska)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4DFrame som ett pedagogiskt verktyg för holistiskt aktivt lärande med Charlotte Graham och Philippe Longchamps, Bilingual Montessori School in Lund. (på engelska)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka till överst på sidan

©2013-2020, Nordic4DFrame AB

Grönviksvägen 6, 185 41 Vaxholm, Sweden

 

Videor
Mr Park teaches geodesic domes.wmv